11.11.2007

Pentit lähtee Eurooppaan

Nyt on lähtö lähellä. Ei auta enää edes itku.

Puolen päivän jälkeen tulee noutaja. Näin on kerrottu. Tästä siis Helsinkiin ensiksi ja laiva Rostockiin lähtee 22.00. Siellä ollaan sitten joskus. Aluksi onkin sitten heti tiedossa välipäivä ennen Hannoverin keikkaa. Muistelin että eikös Scorpions ole Hannoverista kotoisin. Eipä siistiä! Scorpions on ehdottomasti yksi maailman kovimmista bändeistä.

En oo sitten vieläkään saanut pakattua. Ihme. Kovasti oon yrittänyt. No aamulla kerkee vielä. Kävin oikein ostamassa lisää kalsareitakin. Housuja, mitä oikeasti läksin hakemaan, en tuosta Joensuun uudesta ostos-helvetistä löytänyt. Paska paikka.

Vähän jännittää tuo autoilu kun on tuntuviksi tullut lunta tuolla etelämpänäkin Eurooppaa. Ei nääs ole kitkoja alla tuossa autossa. Osassa maista on nastarenkaat nimittäin kokonaan kielletty. Kahdet renkaat on kyllä olemassa. Ei vaan taideta toista rengassatsia lähteä roudailemaan ympäriinsä eli huomenna on jonkunlaista operaatiota varmaan vielä senkin suhteen. Ja takaisin tullessa sama homma. Jeah!

Kokoonpanohan meillä on tällä reissulla seuraavanlainen:
(Eli samanlainen kuin yleensä.)

Pentti Sevänen – basso ja jylinä
Pentti Hirvonen – rummut
Pentti Friman – kitara
Pentti Vänni – kitara
Urmas Penttinen – äänenpaine
Pentti P. Impola – valaistus, joka tulee Sveitsiin ja jatkaa sieltä loppuun asti.
Ja oletettavasti myös Pentti Hippi – intro ja matot, joka otetaan lainaan Swallow The Sunin miehistöstä. Swallow:t kulkee Amorphiksen kanssa bussissa. Neidit.

Mie vähän luulen että ei tämän jälkeen tarvia vähään aikaan autolla vapaaehtoisesti kovin kauas matkustaa. Sen verran jykeviä välimatkoja on tulossa. Olikohan yhteensä joku 15 000 km kolmeen viikkoon. Voi perse parka.

Asiasta kolmanteen.

Lueskelin pari päivää sitten lehteä ja huomasin mielen kiehauttavan uutisen. Olivat sitten pitkien elokuvien tuottajat menneet suureksi harmikseni lopettamaan työsulkunsa kun uskoivat valtion suostuvan vaatimuksiinsa saada lisää tukea elokuvien tuotantoon. Mihin helevetin vaatimuksiin? Millä eväillä elokuvan tekijät voivat vaatia tukea valtiolta? Minkä takia? Kysyn vaan. Jos sitä rahaa nyt sitten kerran tulee niin käyttäkää se edes järkevästi. Annan ihan ilmaisen vihjeen: Käsikirjoitus. Käyttäkää se raha käsikirjoitukseen. Jos se vaikka vähän edesauttaisi tekemään katsomisen arvoisia elokuvia. Sen jälkeen voisi panostaa näyttelijöihin.
Äh. Ei jaksa. Musiikintuottajat kanssa työsulkuun. Ja roudarit.

Tosin täytyy sanoa että odotan innolla joulukuussa teattereihin tulevaa Tali-Ihantala 1944:ää. Se on mentävä katsomaan. Mutta ei taida tässä tapauksessa kyse olla ihan perus hutusta.

Toinen juttu, mikä on kanssa ahistanut niin tämä suuresti odotettu uusi autovero.
Mie oon säästäny uutta Porschea varten sukan varteen ja olin totta kai innoissani kuullessani että autojen hinnat laskee. Ja eikö mitä? Laskeehan ne. Monen auton hinta laskee. Jopa joillain tuhansilla euroilla. Vaan eipä laskekaan Porschen hinta. Vaan nousee. 88 163 euroa tulee miun 911:lle lisää maksettavaa tämän verouudistuksen myötä. Ja toinen vaihtoehto, mitä kattelin, Bemarin M5 farkku. Sillekin tulee 42 041 euroa lisää hintalappuun. Eihän se näin pidä mennä.
Kaikki pienimoottoriset japanialaiset on entistäkin halvempia ja varmaan myös paskempia kun taas kaikki oikeat miesten autot tulee olemaan huomattavasti kalliimpia. Ei helvetti! En mie haluu mitään Toyota Priusia tai jotain hikistä Nissania vaan kunnon menopelin. Hirmuinen toitotus taas ihan turhan takia. Harmittaa myös jollain tapaa tuommoiseen vanhojen autojen harrastamiseen osallistuneena tämä touhu. Tällähän käytännössä yritetään tappaa vanhojen autojen laittaminen ja niiden kanssa näprääminen. Eikä vain yritetä vaan varmaan ajan myötä myös onnistuu. Ei hyvä.

Jääkää hyvästi. Mun aika mennä on.

Ei kommentteja: