27.11.2007

22.11. Aschaffenburg (DE)

Aamulla lähdettiin hyvissä ajoin liikenteen sekaan poukkoilemaan. Mie olin kuskina illalla ja nyt oli yllättävän hyvä olo. Aamuruuhka Münchenissä ei oo ihan pieni juttu.
Matkaan lähdettiin aikaisin syytä siitä että tarkoitus oli hakea vähän fiiliksiä Aschaffenburgin keikalle. Ja mistäpä muualta kuin keskitysleiriltä. Dachaun leiri oli 20km Münchenistä pohjoiseen Sopivasti vain aavistuksen sivuun reitiltä. Gps ei löytänyt paikkaa mutta mulla oli Wikipediasta tallessa jotain tietoja. Mm. koordinaatit. Jotka sitten osoittautuivat aivan vääriksi koska tämä kyseinen paikka oli keskellä metsää 10 km Dachausta. Lähimpään kylään nauttimaan aamiaista ja pohtimaan vaihtoehtoja. Muut meni syömään ja mie jäin selvittelemään että missä se paikka oikeasti on. Soitin Pekalle, joka ystävällisesti suostui auttamaan. Mulla on ilmakuva leiristä koneella ja kerroin, mistä löytyy jonka perusteella Pekka yritti ensiksi paikantaa sitä Google Mapsista. Ei löytynyt. Pekka kuitenkin löysi netistä osoitteen. Mulla siis edessä kaksi MacBookia ja Gps. Omalla koneella auki Dachaun tiedot. Satanoxin (Ville F.) koneella Auto Route. Gps ei edelleenkään suostu löytämään osoitetta. Taitaa olla saksalaista tekoa. Karttaohjelma sentään löytää. Eli Gps:ään kohteeksi Dachau ja Auto Routella vanhan liiton manuaalisuunnistuksella lopun matkaa. Ja perille päästiin kuin päästiinkin. Viimeisessä risteyksessä oli sitten jo opastekylttikin. Eivät paljon mainosta. Hieman jännittyneissä tunnelmissa tepasteltiin kohti porttia. Sisällöstä ei oikein pysty sanomaan mitään. Aika vaikuttava paikka se oli ensikertalaiselle. Osa ryhmästä oli käynyt aikaisemmin Auschwitzissä, joten heille tämä oli jo tuttua. Mie olin aika sanaton. Oli hienoa päästä käymään tuolla. Nyt ymmärtää taas vähän enemmän. Parikymmentä bussilastillista koululaisia oli samaan aikaan ihmettelemässä esi-isiensä tuohuja. Hyvä että niille esitellään oman maansa historiaa. Joskushan tilanne on ollut sellainen että jotkut lapset eivät ole edes uskoneet koko hommaa tapahtuneen vaan ovat uskoneet sitä saduksi.

Keikkapaikka, Colos-Saal, löytyi kävelykadulta. Hienolta sellaiselta. Auto täräytettiin porttikongista sisään. Oli vaan vähän hankaluuksia peruuttaa se illalla pois sieltä. Mutta eipä tarvinnut liikutella välillä joka oli hieno juttu.
Ennen tsekkiä käytiin Pimpolan kanssa kattelemassa matkamuistoja. Oli niin paljon kaikkea, ettei tullut sitten ostettua oikeestaan mitään. Tytölle löysin hienon hevospatsaan. Se on muistutellut että tuliaisia pitää tuoda ja kortti lähettää. Kortteja pääsin jo ostamaan mutta eipä tullut Saksasta vielä lähetettyä. Hieno kauppa oli, missä käytiin. Oli jos jonkin näköistä miekkaa ja pääkalloa ja jopa pari haarniskaa.
Ja sitten kaikennäköistä hippikrääsää. Vähän kaiken ja laista koriste-esinettä. Vähän liikaakin kun ei sitten osannut valita mitään. Paska kauppa siis loppupeleissä.

Ihan hieno 750 asiakasta vetävä paikka. Vähän kumiseva alakerta. Täysi tupa demppasi salin soimisen aika hyvin, minkä kanssa oli tsekissä vähän ihmettelemistä. d&b:n jotain sarjaa. Soundcraftin K3, D-Two, M-One, joku SPX ja PCM-70. Drawmeria ja dbx:ää. Nyt oli neljä x 160A, mikä toimii aina. Enpä mie tosin päässy niistä paljon nauttimaan. Keikka meni helvetin hyvin. Jotain soittohäikkääs mutta sitähän sattuu. Tupa täynnä ja upposi jengiin kuin nyrkki pyllyyn.

Nyt ollaan ajelemassa Utrechtiin Hollantiin. On tulossa muutama pienempi klubi seuraavien päivien aikana. Kiertueen neljä pienintä taitaa olla. Tänään näkyy kapasiteetti olevan vain 420. Vain Göteborg on pienempi. Ja perkele ruoka on Buy-out-meininki. Tähän asti on päässyt helpolla kun ei oo tarvinnu muuta kun mennä syömään ilmoitettuna aikana. Näkyy alkavan joku disko keikkojen jälkeen tuolla. Eipä jäädä ihmettelemään vaan lähdetään heti kun päästään ja lähdetään ihmettelemään Amsterdamin yöelämää. Pääse toimittamaan turistitoimintaa.

Paikallinen autokauppa. Vaatimattomimmat esillä.


Työmaa.

Ei kommentteja: