3.12.2007

26.11. Välipäivä

Vosselaarista keikan jälkeen nokka kohti Fredrikshavnia Tanskan pohjoispäässä. Gps näyttää matkaksi rohkaisevasti 1018km. Mie otin ensimmäisen ajovuoron. No enhän mie jaksanu. Aika piakkoin piti vaihtaa ja Vänni ratin taakse. Jossain vaiheessa sitten havahdun ihmettelemään että missä sitä ollaan niin olivat sakemannit laittaneet moottoritien poikki ja kaikki liikenne ohjattiin kiertotielle johonkin keskelle maaseutua. Ei oikein sujunut. Kello on neljä yöllä ja täällä on ihan älytön ruuhka. Ei ymmärrä. Samaan aikaan auto ilmoittaa halunsa tankille ja kompassi näyttää täysin päinvastaista suuntaa kuin mihin pitäisi olla menossa. Ja Gps on sekaisin kun sen mielestä pitäisi mennä takaisin sinne moottoritielle, johon ei päässyt. Auto ympäri ja pois ruuhkasta ja lähimpään kylään ettimään tankkia. Että voi olla sekin vaikeaa. Löytää siis automaatti johon käy kortti tai setelit. Kaikki paikathan on luonnollisesti kiinni. Vähän ennen viittä löydetään huoltamo, joka aukeaa sopivasti viideltä. Sinne odottelemaan. Olin pihalla tupakalla kun koko diesel-paratiisi herää eloon ja valot syttyy. Semmonen jumalainen valo valtasi ympäristön. Helpotus. Alkoi nimittäin vähän pinna kiristyä jo harhailusta. Vähän kaikilla. Kerrottakoon nyt vielä että jollain kusijupakka/tupakkatauolla näytti Gps jäljellä olevaksi matkaksi 666km.

Jossain Hampurin lähistöllä tapahtui tämä. Kello viisi aamulla ja liikenne on pikkukaupungissa samanlaista kuin Suomen kaupungeissa neljältä iltapäivällä. Ja siinä maaseutua tutkaillessa tuli kiinnitettyä huomiota myöskin että noin joka toisessa talossa oltiin hereillä. Silloin neljän maissa maanantaiaamuna. Ihme porukkaa. Mitähän puuhailevat?

Sukram ajoi auringon noustessa Tanskan läpi ja 11 maissa päästiin hotelliin. Aika juhlava fiilis. Lampputehtaankin näin. Martin luki isolla seinässä. Oltiin tultu pohjoismaihin. Sen huomasi mm. maksullisesta netistä. 7€/24h. Semmoset mieheen. Koko päivä huolellista rentoutumista. Nukkumista, peseytymistä, netteilyä ja nukkumista.
Heräsin joskus iltapäivällä puhelimen soimiseen. Kaljaporukka kutsui. Käskivät ottaa läppärin mukaan kun eivät kuulemma pystyneet enää puhumaan. Vähän arvelutti että mitä seuraa mutta olivatkin vaan niin voipuneita. Pienimuotoista oluen juontia ja surffailua. Aivan mukavaa.

Porukalla käytiin syömässä viereisessä ravintolassa amerikkalais-malliset pizzat. Hyvin toimivat tähän tilanteeseen. Meat Lover oli lärpäke nimeltään. Eihän semmoista voi lihansyöjä vastustaa. Ensimmäiset pizzat muuten tällä reissulla. Aika hyvin. Ruokajuomaksi tietenkin Beer Tower. 4l putki jossa hana. Toimii. Jälkiruoaksi Irish coffeet ja pienen kaupunkitiedustelun jälkeen takasin hotellille.
Tällä välin oli myös kiertuekumppanit saapuneet paikalle ja liittyivät pian seuraan. Juhlan tuntua Tanskan maalla.

Ei kommentteja: