17.10.2007

Mikkeli 11.08. Jurassicrock

Paluu jurakaudelle
Jurakausi oli geologinen kausi noin 206–144 miljoonaa vuotta sitten mesotsooisella maailmankaudella. Kausi oli ensimmäinen dinosaurusten kukoistuskausista. Maalla vaelsi valtavia kasvinsyöjädinosauruksia, sauropodeja, ja arkosaureja, jättiläismatelijoita jotka olivat petodinosauruksia hieman alkeellisempia matelijoita. Kasvinsyöjädinosauruksia pyydystivät teropodit, petodinosaurukset. Merissä eli kalaliskoja ja joutsenliskoja ja mm simpukkamaisia brakiopodeja, kotiloita ja muita nilviäisiä ja luukaloja. Kausi alkoi trias-jurakauden joukkosukupuutolla ja päättyi pieneen sukupuuttoaaltoon. Kausi on nimetty Juravuorten mukaan. Nisäkkäät olivat tällä kaudella enimmäkseen pienikokoisia ja elivät dinosaurusten varjossa.
-Wikipedia

Mahtavaa! Näin se on. Mikkelissä järjestettiin 80-luvulla Dinosaurock samaisella paikalla mihin meitä tällä kertaa vietiin. Jurassicrock kuulemma vaalii näitä perinteitä. Ja mikäs siinä. Hienosti vaaliikin. Itse olin etukäteen hieman skeptinen että näinköhän riittää Mikkelissä ja Visulahdessa vetovoimaa. Skeptisyyteni ei ihan täysin hellittänyt ensi kohtaamisen perusteella. Homma meni siis näin: Mie kävin perjantaina tarkistamassa tontit. Tiedustelin reitit, lavan, yms. etukäteen ja kävin katsomassa pari biisiä Dark Tranquillityä. Oli hienon kuuloista meininkiä. Mieli olisi tehnyt jäädä katsomaan loppu keikkakin mutta sovittu mikä sovittu. Juhlimaan oli lähdettävä. Mikkelissä asustelee pari hyvää ystävää, joiden luokse vei tie. Siellä perus iltatohinat ja myöhään nukkumaan. Ja aikaisen ylös. Hyvissä ajoin takaisin festivaalialueelle palloilemaan ja ihmettelemään meininkiä. Tein hieman lisää tiedustelutoimintaa ja lopulta löysinkin sympaattiset pikku mökit joihin meidät laitettiin asumaan.

Ai että teki uni hyvää!
Heräsin siihen kun puhelimen välityksellä popparit hätyytteli ohjaamaan oikeaan paikkaan. Oli ihan helevetin kuuma ja ahisti. Ei kiinnostanut bussin tyhjennys ei sitten yhtään. Mutta onneksi ei ollut hätää missään vaiheessa. Kaikessa rauhassa morjesteltiin tuttuja ja Swallow the Sunin vedon aikana laitettiin kamat pystyyn lavan taakse. Elli toi Lahteen jääneen rumpurautalaatikon. Se oli hyvä teko.
Ihan peruskamaa oli paikallinen firma paikalle roijannut. Tai en tiiä. Olikohan A&H:n GL2800 keulassa (ei siinä mitään, samanlaisella on vedetty kaksi vuotta Stellan keikat) ja perus prossut. Ehkä aavistuksen pieni PA. Oman delayn ja laulukaiun+efektin kytkin niinkuin aina ja eikun hommiin. Monitoripäässä oli kuulemma jotain patch-hässäkkää ja semmosta pientä.

Seuraavassa Pekka valottaa meitä asiasta:

"Ei ehkä kaikki ihan niiku pitäis: Siinä sitten kyselin, ku oltiin saatu backline lavalle, että tarviisin sen viuhkan splitistä omaan monitoribulsaan, ni kaveri lyö 6 mikkipiuhaa käteen ja sanoo et vedä tuosta mun tiskin direct outeista. Sitten metsästämään lisää piuhoja ku 10 vielä puuttui ja tää kaveri oli hinailemassa siellä lavalla niitten kulmien kanssa mitkä olin pyytäny lavan Jannen puoleiseen reunaan tuplana samaan ryhmään. Piuhoja löytyy just se tarvittava määrä, ku käänsin sen monitorilandian ympäri (10m piuhoja ni voit kuvitella mikä oksennus niistä syntyy kiiressä siihen tiskien välille), ja nää kulmatkin on loppupeleissä lavan molemmilla reunoilla eri ryhmissä.
Kun vihdoin saan pätsättyä siitä talon tiskistä kaikki tarvittavat omaan (sen jälkeen ku on pitäny hyppiä paskana olevat kanavat yli ja suorittaa matemaattisia laskutoimituksia, että saan oikeat kanavat oikeaan järjestykseen), ni tää kaveri saa ne kulmat vihdoin samaan ryhmään ja oikeille paikoilleen ja mie sitten aattelin tarkistaa niistä vähän virettä.
Eipä tarvinnu paljon soundia etsiä eikä kiertoja poistella, ku eihän sieltä kuulu juuri mitään. Kaveri väittää että hänen systeemissä on kaikki kunnossa eikä liikauta eväänsä, että asia korjaantuisi mihinkään. Keikan alkuun pari minuuttia ja hätäratkaisuna saan sieltä tarvittavat pianon ja Jannen laulun kuuluviin niin, että väännän ensin pianosta masterin täpölle ja sen jälkeen tiskistä kyseiset kanavat ja ryhmän niin ruvelle ku madollista. Kai sieltä jotain kuului mutta eri asia minkälaista se informaatio oli. Aina ei vaan voi lähteä noikaan hommat.
Ja taisipa Mikkokin saada sen pianon haltuun ku varoitin, että saattaa tulla aika lujaa.
Mulla meni melkein vartti keikan jälkeen sen oman tiskin irrottelemiseen, että sain sen pois sieltä."



Näin.
Hyvä keikka silti. Porukkaa oli paljon. Tunnelma oli hyvä. Kuuma. Jano. Hieno lopetus kesälle. Seuraava Stella-keikka on ensi vuonna. Tähän on hyvä lopettaa...
...mutta voi vittu että ei taas hotsittanu se bussin pakkaaminen ei sitten yhtään.


Elli kuvittelee selviävänsä pakkaamisesta menemällä piiloon. Kannattais ehkä valita seuraavalla kerralla parempi piilo. Tollo. Tai sitten kannattaa mennä armeijaan. Siellä oppii yhtä sun toista nakkisuojista. Taustalla näkyy hieman keskeneräinen projekti.

Saatiin kuitenkin bussi pakattua ja siirrettyä mökkien välittömään läheisyyteen. Ilta meni leppoisasti kesän päättäjäisten merkeissä. Kävin jotain bändejäkin kattomassa. Whatta!? Taisi johtoporras sopia ensi kesäksi jonkun keikankin. Katotaan miten käy.

Semmosta. Ruoka oli huonoa. Bäkkäriemäntä/järjestäjä/mikälie loistava. Kiitos paljon!
Niin. Sitä porukkaa olikin illalla yli kaikkien odotusten. Hienoa! Toivotan onnea tulevaisuudessa. Pieniä alkuongelmia kun parantelee niin hieno lisä festivaalikartalle on tästä tulossa.

Muutama kuva






-U-

Ei kommentteja: