16.3.2008

Eipä oo pitkilleen nähty.

Niinpä sitä on taas aika kulunut.

Mitähän kaikkee tässä on taas tapahtunut. Laiskottaa välillä niin pirusti että ei jaksa kirjoitella muuta kun salasanaa facebookkiin. Yritetään purkaa tapahtuneita.

Viimeeksi taisin jäädä Kerubin kuppilan asennushommiin. Sehän tuli tehtyä. Valojen lisäksi laitoin myös äänijärjestelmän uusiksi. Sai paljon ihmetystä herättänyt rytökasa dj-kopista lähteä ns. mäkeen. Nyt passaa taas soitella levyjä. Itsekin on tullut jonkin verran kyseistä toimintaa kyseisessä paikassa harrastettua. Siinä on mukavaa ohjelmaa jos sattuu olemaan viikonloppuilta vapaana. Voi kuunnella omaa mielimusiikkia ja soittaa sitä samalla muille. Eikä tarvii niitä viimeisimpiä hittejä soitella. Ei ole yleisö niin nöpönuukaa. Ja tästä kaikesta saapi vielä kaljaa juodakseen. Sehän passaa.
Mutta hienosti uudistui Kuppila kaikin puolin. Hienoa työtä teki Riikka, joka homman suunnitteli.

Jotain hommiakin on tullut tehtyä. Kai. Kamoja on heitelty eri suuntiin. Keikkoja on tullut tehtyä viikonloppuisin. 22-Pistepirkko kävi Kellarissa. Kävin vahdissa. Mieluisa homma oli taas kun törmäsi vanhoihin tuttuihin. Keräsen Askoa näin pitkästä aikaa, joka oli hyvin mukavaa.
Jostain syystä paikalla oli myös kolme satsia mikkejä. Oli valinnan varaa mm. overeiden ja basarimikkien suhteen. Lähinnä hupaisa tilanne kun voi tarjota kickiin neljää vaihtoehtoa ja overeiksi esim. SM94, KSM137 tai AKG 451. Sori vaan tuleville, aina ei tule tällaista tapahtumaan.
Lämppärin kanssa olikin sitten vähän puljaamista että miten sai mahtumaan lavalle toiset rummut ja loput rojut. Lavan koko kun on 6x4 metriä niin ei hirveästi jätä pelivaraa. Saatiinpa hoidettua kuitenkin. Lisäpanosta pistin oikein peliin kun oli firman luottoapupapupoika Jounas basson varressa.
Sen verran tuli palautetta että kuulemma kovaa tuli. Eikä edes tullut. Mikähän siinä taas oli? Pelle sai soittaa, minkä vaan jaksoi mutta nuoremmat yrittäjät ei ole vissiin ihan samassa asemassa. Ja ei siis oikeasti tullut kovaa. Pellit tais olla esimerkiksi aivan liian lujalla. Vittu, yhtään mikkiä ei ollut lähelläkään peltejä.

Viime viikonloppuna ajauduin tekemään hipidihoppiräppimeininkejä perjantaina Joensuussa ja Lauantaina Lahdessa. Molempina iltoina jo aikaisemminkin mainitsemani Felix Zenger sekä vaihtuva rap-artisti/ilta. Tällä kertaa tein itse Felixin ja ymmärrän nyt miksi kaverilla on välillä oma etupään jätkä mukana. Lähinnä se monitoriosasto on se juttu mihin homma meinaa kusahtaa. Jätkä siellä lavalla tekee samoja juttuja, millä me säädetään niitä kiertoja kulmista pois, niin ihan showmielessä. Nyt alan olla jo vähän jyvällä. Hienostihan se loppujen lopuksi kuitenkin meni.
Sen verran mainittakoon että Lahden Divassa oli hienoin etupään kioskin paikka, mitä on missään. Oli sohvat ja kaikki. Ja omassa rauhallisessa loosissa mutta kuitenkin keskellä "salia". Sen verran mainittakoon myös että Lahden Divassa on aika vittumainen roudaus. Ensiks peruutat pakun porttikongista (käännä peilit sisään, muuten ei mahdu) luiskalle, sitten auto on vinossa taaksepäin että varmasti tulee kamat alas kun pyörille lasket, jonka jälkeen rappuset alas. No eihän siinä mitään kun tässä vaiheessa oli vielä porukkaa kantamassa sitä kamaa. Yöllä oli vähän tuskaisempaa pois lähtiessä kun Tomban kanssa kahdestaan kannettiin koko poka rappuset ylös. Muutama 2x18" ja 2xRobe-laatikoita. Ai. Kuudelta nukkumassa.

Firman isot herrat teki peliliikkeitä, jonka seurauksena tapahtui muutto. Siivouksen yhteydessä iso läjä kamaa lähti kaatopaikalle ja meikäläinen vanhana hamsterina vähän kauhuissaan katseli toimintaa kauhuissaan. Kaatopaikkakuormasta kävin nappaamassa itelleni yhden vanhan kompuran ja MXR:n 2x15al EQ:n.

Varastolla on mennyt tovi jos toinenkin rakennellessa erilaisia mikkiständejä ja adaptereita. Homman nimihän on niiden minimoiminen. Stellan lava set-upista on siis nyt kyse ja melko hyvällä mallilla ollaan jos lavalta tulee 24 kanavaa ja niille tarvitaan kaksi kokonaista oikeaa mikkiständiä. Kahdelle laulullekin on semmoiset puolikkaat, jotka tulee kiinni suoraan pedaalilautoihin. Yksi, minkä vielä voisi jättää pois, on basari mutta kun ei ole semmoista mikkiä, mistä ständin vois jättää pois niin pakko on laittaa. Prkl.
On tullut harrastettua hitsaamistakin pitkästä aikaa. Vähänhän tuo vielä treeniä vaatis.

Stella on nyt siis päivän nimi ja sana ja keikat alkaa torstaina. Siitä sitten syksyyn asti mennään ilman ihmeempiä taukoja. Viikot nyt on tietysti vapaata näistä kuvioista kun tässä maassa nuo keikat painottuu viikonlopuille. Mutta viikonloput on aika pitkälti kiinni. Miten helppoa olisikaan huitaista hommat pakettiin parissa kuukaudessa vaikka tyyliin neljä-viisi keikkaa/viikko ettei tarviais koko vuotta istua autossa? Vaan kun ei.

Alkuun ois tämmönen sutaisu:

20.03. Kitee, Kiteenhovi
21.03. Nilsiä, Piazza
22.03. Alavus, Puustelli
23.03. Kokkola, Kaarle
04.04. Iisalmi, Bepop
05.04. Varkaus, Oscar
11.04. Vantaa, Tulisuudelma
12.04. Eura, Osmantupa
18.04. Tampere, YO-talo
19.04. Laihia, Ansa
23.04. Helsinki, Tavastia
25.04. Lohja, Lohi
26.04. Jyväskylä, Lutakko
30.04. Jämsä, Himos Areena
02.05. Mikkeli, Vaakuna
03.05. Nivala, Puustelli
09.05. Nokia, Iisoppi
10.05. Kaustinen, Konsta
15.05. Kuopio, Puijonsarvi
17.05. Oulu, Night Club Tähti
23.05. Joensuu, Carelia-Sali w/ Joensuun kaupunginorkesteri
24.05. Joensuu, Carelia-Sali w/ Joensuun kaupunginorkesteri
30.05. Helsinki, Virgin Oil Co.

Saapi tulla moikkailemaan jos sattuu kohdalle.

Räkkejä oon kasaillu kans aika ahkerasti ja alkaa setti jo löytämään paikkansa. Toivottavasti osui kamat kohdalleen ettei tarvii alkaa vaihtelemaan. TC, dbx ja Rane. Niitä löytyy räkistä. Tsekatkaapa Ranen G4 ja C4. Mielenkiintoisia tuttavuuksia. Ranen hyväksi havaittu EQ lähtee myös.
Ihan kauppamieheksihän tässä itsensä tuntee. Jute, maksa provikat tästä eteenpäin myytävistä vehkeistä.

Multsaritkin tuli. Kukahan ne laittais kasaan?

Eilen kävin aikani kuluksi backliner-hommissa. Tuomasta kävin jeesaamassa Amorphisin kanssa Kohti rokkia-hevikinkereillä Joensuun areenalla. Aikamoinen homma oli siinäkin. Mukava oli nähdä iso lössi tuttuja.


Behringer oikeassa paikassa. Hyvästi.




Lahti.

3 kommenttia:

Viltsu kirjoitti...

Oli Mika tohon Indicaan vääntäny melko asiallisen systeemin että sai B52:sen kiinni suoraan rumpuun, ajattelin itte pölliä idean noille gooteille myös. Eli siis se normi K&M härpäke millä saa esim 57:n kiinni virppaan niin siihen vaan sopivan mittanen pultti kiinni mihin päähän se B52. Kunhan ens viikolla käyn varastolla kokeilemassa tuota niin voin laittaa vaik foton jos ei tästä selityksestä selvinne.

Anonyymi kirjoitti...

Eipä käy katteeks tuota S-orkesterin listaa... Kaikki kolme kovaahan ne siellä: Tulisaatana, Hompantupa ja nyt sitten kolmantena tämä Suomen ensimmäinen kokonaan kelluva Kokkola :-) Onnea vaan ja menestystä!

Anonyymi kirjoitti...

laitapa mulle spostia, niin saat paluupostissa sitä Pressan käppyrää...

riku.jaro@ohjelma-akseli.com